5 Ting man må ha med på Båtferie

Når man skal på båtferie, er det en del ting som er viktig å ha med seg. Her kunne jeg selvfølgelig nevnt regntøy, redningsvest, paraply og nødpeilesender, men det er ikke det som er fokuset i denne bloggposten.

For at man skal få en god sommer om bord på seilbåten eller fritidsbåten, er det en del ting som er viktig å ha med seg. Under følger noe av det som jeg ser på som essensielt for en god sommer på båt.

Gode Venner

Gode venner er viktig for at ferien skal bli optimal. Med gode venner inkluderer jeg da også min kjære familie, som ofte er de jeg er mest sammen med når jeg er ute i båten.

Venner sørger for å skape godt humør, og gir deg noen å prate med og oppleve oppgivelsene sammen med. Samtidig kan vennene hjelpe deg med å håndtere båten, lage god mat, dele et glass, eller annet som måtte være ønskelig.

Spill eller Kortstokk

I kombinasjon med gode venner kommer også underholdning. Da det ofte kan være vanskelig å se på TV om bord i båten, kommer det mye underholdning ut av noen runder med spill.

Favorittene blant brettspill er ofte spørrespill som Bezzerwizzer, eller også tegnespillet Rykte Går. Blant kortspill går det gjerne i Amerikaner eller Boms og Pres, men kan også spille Idiot, Krig eller Vri åtter.

Vi har også med oss ulike hagespill som ringspill og kubb. Dette kan vi benytte når vi går i land på områder der det er passende gressplen.

Godt Lesestoff

Selv om det er moro å være sammen med familie og venner, kan det også være behov for å trekke seg litt tilbake og nyte litt lesestoff. Vi har en bunke med gamle tegneserier som ligger i båten, og disse er lest utallige ganger.

Videre forsøker jeg også å ta med meg en god krimbok når vi skal være borte en stund. Dette er gjerne Jo Nesbø eller Chris Tvedt, eller hand fra Larvik. En god bok gir mulighet til å slappe av litt for seg selv, slik at man er bedre utvilt når man skal være sammen med andre igjen.

Badebukse

Badebukse er vel en selvfølge når man skal ut i båten, men det er samtidig lett å glemme. Spesielt på varme dager er det ønskelig å ta seg en dukkert for å kjøle seg ned.

På ekstra varme dager kan det også være aktuelt med et lite kveldsbad. Når man er ute i båten er det raskt å ta seg en dukkert.

God Tid

Det viktigste av alt når man er ute i båt, er å sørge for å ha god tid. Selv om vi ønsker å oppleve mye i løpet av de få feriedagene vi har, så er det ingenting som haster.

Dette gjør at vi kan ta det med ro, og gjerne bli et sted litt lenger om vi trives der. Ved å leve et litt mer slaraffenliv enn vanlig, kan man raskt få roen i kroppen, slik at man kan nyte dagene bedre.