Sommeren på Seilbåt

Selv om de fleste gjerne tar seg en flytur sørover om sommeren, er det for mange bare en ting som gjelder om sommeren. Seilbåten!

Mange har vokst opp på seilbåt, og har derfor båten som en naturlig del av sommeropplevelsen. Andre har investert i båt i voksen alder, og ønsker å bruke mest mulig av tiden om bord når været tillater dette.

Å benytte sommeren i en seilbåt i Oslofjorden eller nedover mot Sørlandet kan være fantastisk. Flott natur og mange spennende byer og tettsteder gjør at man får prøvd ut nye områder i løpet av sesongen. Dersom man gjentar turen flere år på rad vil man få et nettverk av havner og marinaer som blir en del av sommertradisjonen.

Båtferie med God Mat

En annen viktig del av båtferien er å kose seg med familien eller med gode venner. Her kan man diske opp med noe godt i glasset, og gjerne kombinere med sjømat som fisk, reker eller skalldyr.

Her bør man samtidig huske at man ikke skal styre båten i beruset tilstand. Sørg derfor for å ha lagt i havn før man forsyner seg. Det finnes også mange gode alkoholfrie alternativ.

Gode eksempler på sjømat som passer om bord i seilbåten er fiskesuppe, Skagenrøre eller ovnsbakt fisk. Man kan også servere mer tradisjonell grillmat eller annet god sommermat som tapas eller spekemat.

Bli Kjent i Sommerbyene

Når man er ute og ferierer med båten, er det en god anledning til å bli kjent med de ulike byene og tettstedene langs fjorden. Her kan man besøke steder som Drøbak, Stavern og Brevik, eller finne egne små ferieparadiser.

Mange av stedene langs kysten i Oslofjorden har også flotte marinaer som byr på naturopplevelser, turområder eller andre aktiviteter.

Her får man vurdere om man hvert år skal utforske nye områder, eller om man skal skape tradisjoner ved å finne seg en fast rute som man forsøker å gjenta år etter år.